۱۰ قانون گانباته برای نویسندگان

«گانباته!» مفهومی ژاپنی است تقریباً به معنای «تمام تلاشت را بکن»، «ادامه بده» و «هرگز تسلیم نشو». این مفهوم مثل دو مفهوم مهم دیگر در فرهنگ ژاپن، یعنی «وابی سابی» و «ایکیگای»، برای خود ژاپنی‌ها تا حدود زیادی ذاتی و فطری است. «نشر سنگ» پیش از این، دو کتاب «ایکیگای، دلخوشی‌های کوچک زندگی» و «وابی سابی هنر کامل نبودن در زندگی» را منتشر کرده است و حالا با انتشار «گانباته! هنر ژاپنی‌ها در یک عمر حرکت رو به جلو» مفاهیم سه‌گانه‌ی فرهنگ الهام‌بخش ژاپن برای زندگی پرمفهوم و همراه با تلاش بیش‌تر، کامل می‌شود. گانباته تصویر ساده اما کاملی است از آن‌چه باعث شده است ژاپنی‌ها این‌قدر سختکوش و البته موفق باشند. کتاب در پنجاه فصل کوتاه و دلپذیر نوشته شده است و همراه با مثال‌های مفید و ملموس از زندگی، به مسایلی می‌پردازد که برای پرورش روحیه‌‌ی گانباته‌ی درون بسیار مفیدند.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این مطلب، فصل 20 کتاب «گانباته!» است که به ده قانون مفید گانباته برای نویسندگان جوان و تازه‌کار می‌پردازد. قوانینی که در عین سادگی، می‌توانند برای آن‌ها که به نوشتن و نویسنده شدن علاقه دارند، بسیار مفید باشد.

۱۴۴

خرید کتاب «گانباته!» با پست رایگان

۱. گوش‌های‌تان را تیز کنید.
دنیا پر از داستان‌‌هایی‌‌ است که منتظرند تا نقل شوند. به آن‌چه اطراف‌‌تان اتفاق می‌‌افتد، آن‌چه مردم به شما می‌‌گویند و آن‌چه در خواب دیده‌‌اید و تجربه کرده‌‌اید توجه کنید. چشم‌های نویسدگی خود را آموزش دهید.

۲. ایده‌‌‌‌تان را ثبت کنید.
اگر آن را در جایی یادداشت نکنید، از دستش می‌‌دهید. هر چیز که به ذهن‌‌تان رسیده در دفتر یا پوشه‌‌ی مخصوصی یادداشت کنید و به بررسی ادامه دهید. وقتی احساس می‌‌کنید مطالب کافی دارید، موضوعات را مرتب کنید و به آن شکل بدهید و در نهایت طرح کلی کتاب بعدی‌‌تان را خواهید داشت.

۳. کتاب چاپ شده را تجسم کنید.
برای این‌‌که به شما کمک کند تا به اثر خود لحن درستی بدهید، تصور کنید که کتاب‌تان در حال حاضر با عنوان، جلد و مشخصات ناشر در کتابفروشی‌‌هاست. وقتی شروع به نوشتن می‌‌کنید، طوری کار کنید که انگار این کتابی واقعی است که شما در حال نوشتن آن در این مجموعه هستید.

۴. برای خود هدف هفتگی تعیین کنید.
یک صفحه در روز، یک فصل در هفته؛ آن‌چه با خود تعهد می‌‌کنید باید مشخص بوده و هدفش یک نقطه‌‌ی پایانی باشد. اگر تاریخ اتمامی تعیین نکنید، پروژه‌‌تان هیچ قدرتی نخواهد داشت.

۵. برای خود شاهدانی پیدا کنید.
یک یا دو دوست کتاب‌‌خوان می‌‌توانند پیشرفت شما را پیگیری کنند و ضمناً تعهدی را که به خود داده‌‌اید به شما یادآوری کنند. همچنین می‌‌توانید از آن‌‌ها استفاده کنید تا درباره‌ی آن‌چه در مورد متن خوب است و این‌‌که چگونه می‌‌توانید آن ر ا بهبود ببخشید به شما بازخورد بدهند.

۶. کفل خود را تمرین بدهید.
به گفته‌‌ی گابریل گارسیا دِ اورو، نویسنده و مشاور تبلیغات، ماهیچه‌‌ی اصلی‌ای که یک نویسنده باید ورزش دهد کفلش است. باید برنامه‌‌ی زمانی معینی برای نویسندگی تعیین کنید و بدون بلند شدن از صندلی‌‌تان به آن پایبند باشید، حتی اگر دل‌‌تان می‌‌خواهد کار دیگری انجام دهید.

۷. به‌‌جای تصحیح دوباره به جلو حرکت کنید.
برای اجتناب از «فلج ناشی از تجزیه و تحلیل»، نخستین پیش‌‌نویس خود را بیش‌تر از یک بار تصحیح نکنید. امروز می‌‌توانید آن‌چه دیروز نوشتید بازبینی کنید و فردا پیش از این‌‌که به نوشتن ادامه دهید آن‌چه امروز نوشتید مرور خواهید کرد، اما به عقب برنگردید. تا آخر به جلو پیش بروید، حتی اگر متن کاستی‌‌هایی دارد. وقتی کتاب را کامل کردید برای انجام اصلاحات نهایی وقت خواهید داشت.

۸. برای خود یک ویراستار خوب پیدا کنید.
بعد از بازبینی نهایی، وقتی احساس می‌‌کنید اثر کامل شده، روی خدمات یک متخصص ویرایش سرمایه‌‌گذاری کنید، کسی که آخرین تصحیح‌‌‌‌ها را انجام می‌‌دهد و برای بهبود بخشیدن به متن پیشنهادهایی ارائه می‌‌کند. این کار می‌‌تواند بین یک کتاب قابل چاپ و کتابی غیرحرفه‌‌ای تفاوت ایجاد کند.

۹. همه‌‌ی راه‌‌ها را بررسی کنید.
حالا زمان آن است که کتاب‌‌تان را به مسابقه‌ها، آژانس‌‌های ادبی، ناشران (قبل از آن یک ایمیل به همراه خلاصه‌‌ای بفرستید و بپرسید که آیا علاقه‌مند به خواندن آن هستند) یا به اشخاصی که با دنیای ادبی ارتباط دارند و ممکن است بشناسید، ارسال کنید.

۱۰. پروژه‌‌تان را برای دنیا رونمایی کنید.
اگر موفق به پیداکردن ناشر نشدید، مأیوس نشوید. کتاب‌‌تان را در کشو رها نکنید. ویراستار خودتان بشوید. بسترهایی مانند آمازون وجود دارند که به شما اجازه می‌‌دهند اثرتان را به طور رایگان به جهان عرضه کنید و حتی از آن کسب درآمد کنید.
توجه: کتاب‌‌های پرفروشی وجود دارند که نخست به این شیوه یا حتی ازطریق صفحه‌‌ی وب یا وبلاگ نویسنده منتشر شده‌اند، و بعد از آن‌‌که خوانندگان زیادی به دست آورده‌اند، مؤسسات انتشاراتی مهمی آن‌‌ها را چاپ کرده‌اند.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

با تشکر، ‎دیدگاه شما پس از تأیید، منتشر می‌شود.

پانزده − یک =